Växthus med förråd (eller hönshus).

Ett växthus är ju såklart väldigt bra att ha när man odlar!

Det fick bli ett bygge av ett sådant, någorlunda ekologiskt och med lång livslängd är det tänkt, storleken blev 5 x 2.9 meter och ganska högt till tak för inte få alltför stora temperatur variationer under soliga dagar.

Fastnade för ett halvt växthus glasat mot långsidan i söderläge och båda kort sidorna, bakväggen består enbart av en trävägg med ett förråd på baksidan.

Grundmuren är gjord på ett vanligt sätt med murblock runt om och golvet är försäkt så att ligger ungefär 40 cm under marknivån. Stommen till själva växthuset är gjord av hyvlade och frästa profiler av Svenskt Ek timmer i dessa sitter 4 och 6 mm glas skivor fästade med traditionellt fönsterkitt baserat på linolja. Allt ek trä är linoljat flera 4 gånger och trädelarna är sammanfogade med  syrafast rostfri skruv.

Förrådet på baksidan är byggt av gran & furu material och tänkt att kunna användas som förvarings utrymme eller eventuellt som ett litet hönshus och är därför isolerat med kutterspån och lin-ull. Förrådet är behandlat med tjära och har ett trätak.

2017 blir det första året med egentliga odlingar även om en del Physalis och Gurkor odlades där redan förra året trots att bygget inte var helt färdigt.

Växthuset med förrådet.                                                                     Förrådet på baksidan mot norr.

Växthus 2016 1              Växthus-Hönshus dörr